Ανακτηση δεδομενων απο μηχανικες βλαβες σκληρων δισκων

Γιατί χτυπάει ο σκληρός δίσκος ;
Τι να κάνω για να ανακτηθούν τα δεδομένα μου;

”  Χάλασε ο σκληρός δίσκος και δεν εμφανίζεται, κάνει περίεργους ήχους – θορύβους άρα έχει μηχανική βλάβη; δεν αναγνωρίζεται και χάθηκαν τα αρχεία μου. ” Μάλλον υπάρχουν Μηχανικες Βλαβες Σκληρων Δισκων.

Μηχανικες Βλαβες Σκληρων Δισκων ανάκτηση δεδομένων
Ανάκτηση δεδομένων από δίσκο με μηχανική βλάβη

Ποιοί είναι οι λόγοι για τους οποίους “χτυπάει” ένας σκληρός δίσκος ;

είναι αρκετοί και κάποιο από αυτούς είναι και μηχανικά προβλήματα. Συνηθέστεροι από αυτούς είναι:

 • H αστάθεια της τάσης του ρεύματος οδηγεί σε μηχανικές βλάβες:
  Λύση σ’ αυτό το πρόβλημα δίνουν οι ισορροπιστές τάσης -γνωστοί και ως UPS (Uninterruptible Power Supply- αδιάκοπη παροχή ρεύματος). Ωστόσο, επειδή όλοι 
 • πιστεύουμε πως το πρόβλημα δεν θα συμβεί σε εμάς αλλά στους “άλλους”, οι περισσότεροι εγκαθιστούμε το UPS συνήθως μετά την παρουσίαση του προβλήματος. Και βέβαια υπάρχουν στην αγορά και τα “φτηνά” UPS τα οποία την στιγμή της κρίσης αρνούνται να επιτελέσουν το έργο που καλούνται. Αποφύγετέ τα πάση θυσία, γιατί μετά θα κλαίτε εκτός από τα δεδομένα σας και τα χρήματα που δώσατε για την αγορά του. Προτιμήστε κάποιο UPS επώνυμης εταιρίας και οπωσδήποτε Line Interactive. Έχετε ακόμη στο μυαλό σας, ότι κλείνοντας τον υπολογιστή σας από το κουμπί του POWER, δεν κόβετε το ρεύμα και από τη μητρική πλακέτα του. Σ’ αυτήν την περίπτωση το ρεύμα πηγαίνει κανονικά στο εσωτερικό του υπολογιστή σας (και μαζί του, και όλα τα επακόλουθα). Για να κόψετε εντελώς το ρεύμα από τον υπολογιστή σας, κλείστε τον διακόπτη που έχει συνήθως το τροφοδοτικό (στην πίσω πλευρά του κουτιού). Αν δεν υπάρχει διακόπτης, χρησιμοποιήστε πολύπριζο ασφαλείας και κλείστε το από εκεί.
Clean Room για ανάκτηση δεδομένων σκληρών δίσκων
Clean Room Northwind data recovery

Πως γίνεται σε Clean Room η επίλυση μηχανικής βλάβης ;

 • Αστοχία υλικού μπορεί να οδηγήσει το σκληρό δίσκο σε μηχανική βλάβη:
  Μια “ασθένεια” που τον τελευταίο καιρό έχει γίνει μόδα στους εξωτερικούς σκληρούς δίσκους, μπορεί να χτυπήσει οποιοδήποτε μέσο αποθήκευσης δεδομένων διαθέτετε. 
  Ακόμα και ο πανάκριβος ολοκαίνουργιος σκληρός δίσκος που μόλις αγοράσατε μπορεί να αποδειχθεί ελαττωματικόςκαι να έχει μηχανικό πρόβλημα. Παρά τους εξονυχιστικούς ελέγχους που κάνουν οι κατασκευάστριες εταιρίες, κανείς δεν μπορεί να σας εγγυηθεί πως θα δουλέψει σωστά. Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί με την χρήση του, ιδίως τον πρώτο καιρό.
 • Τροφοδοσία του υπολογιστή σας από παροχή που έχει μεγάλες διακυμάνσεις μπορεί να προκαλέσει μηχανική βλάβη στο σκληρό σας δίσκο:
  Σ’ αυτήν την περίπτωση ανήκουν πχ. πολύπριζα από τα οποία τροφοδοτείτε τον Η/Υ σας και ταυτόχρονα έχετε συνδεδεμένες συσκευές που απορροφούν απότομα μεγάλα ποσά ενέργειας όπως κλιματιστικά, ηλεκτρικές σκούπες, αερόθερμα κλπ. Clean Room Το μοναδικό στα Βαλκάνια
 • Ελλατωματικό τροφοδοτικό εχει μεγάλες πιθανότητες να οδηγήσει σε μηχανική βλάβη του σκληρού σας δίσκου: 
  Αν και υποτιμημένο, το τροφοδοτικό είναι απο τα σημαντικότερα εξαρτήματα του υπολογιστή σας. Ξοδέψτε μερικά χρήματα παραπάνω και τοποθετήστε ένα καλό τροφοδοτικό τουλάχιστον 500W, ιδίως αν ο υπολογιστής σας έχει περισσότερους από έναν σκληρούς δίσκους και σύγχρονη κάρτα γραφικών.

Πως λύνονται οι Μηχανικες Βλαβες Σκληρων Δισκων ;

 • Άλλοι παράγοντες όπως συνθήκες λειτουργίας του υπολογιστή σας, σφάλματα χειρισμού, λανθασμένες ενέργειες διαγραφής δεδομένων ναι ! μπορεί να οδηγήσουν σε μηχανικό πρόβλημα στο σκληρό σας δίσκο…
Μηχανικες Βλαβες Σκληρων Δισκων με πρόβλημα στις κεφαλές
Κεφαλές μηχανικό μέρος σκληρού δίσκου

Όλα τα παραπάνω μπορούν να δημιουργήσουν σοβαρό πρόβλημα στο σκληρό δίσκο σας με αποτέλεσμα να κρίνεται απαραίτητη η ανάκτηση δεδομένων προκειμένου να σωθεί η δουλειά σας. Μηχανικες Βλαβες Σκληρων Δισκων