Βρήκαμε λύση για τους παρακάτω Ransomware (Δεκέμβριος 2016)

ΒΡΗΚΑΜΕ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ NEMUCOD!!

Ένας από τους πολύ δημοφιλείς ransomware, ο Nemucod πλέον δεν αποτελεί πρόβλημα, καθώς βρέθηκε λύση και τα δεδομένα μπορούν πλέον να αποκρυπτογραφηθούν.

Ο Nemucod, που κυκλοφόρησε στην τελική του μορφή το καλοκαίρι του ’16, κρυπτογραφούσε τα αρχεία βάζοντας την κατάληξη .cryptedκαι ζητούσε λύτρα 0.5 bitcoin (~350€). 

Αν δεν γινόταν η πληρωμή εντός 3 ημερών, διέγραφαν το κλειδί και τα δεδομένα δεν θα μπορούσαν να αποκρυπτογραφηθούν.Όμως…Take that, Nemucod!
MH ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΑ ΛΥΤΡΑ!!


Το Kelihos Botnet μοιράζει τον Troldesh
Ένας από τους παλιότερους ransomware, o Troldesh (a.k.a. Shade) πλέον μοιράζεται μέσω του Kelihos και βάζει την κατάληξη .no_more_ransom στα αρχεία.
Για τις παλιότερες εκδόσεις, έχουμε λύση, 

ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΑ ΛΥΤΡΑ !!!

O Troldesh βάζει τις επεκτάσεις .xtbl, .heisenberg, .breaking_bad & .ytbl στα επιμολυσμένα αρχεία.
Για την no_more_ransom έκδοση δουλεύουμε επάνω στην αντίστοιχη λύση.ΒΡΗΚΑΜΕ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ JIGSAW (και τη νέα του παραλλαγή)
Μια νέα παραλλαγή του Jigsaw εμφανίστηκε αυτή τη βδομάδα, η οποία ονομάζεται HACKED.EXOYME ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ RANSOMWARE. MH ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΑ ΛΥΤΡΑ!! !!
H Northwind Data Recovery είναι ο μοναδικός WD, HGST, & Europol Trusted Partner στην Ελλάδα στους τομείς της Ανάκτησης Δεδομένων από σκληρούς δίσκους και επίλυσης Ransomware όπως οι Dharma, Stop, Jigsaw, Scarab, Gandcrab, Matrix, Screenlocker, Cerber, HiddenTear, Locky, WannaCry, STOP.