Δίσκος από βίαιη πτώση με κεφαλές κολλημένες

Αυτός ο δίσκος ήρθε στα εργαστήρια μετά από βίαιη πτώση και με τις κεφαλές κολλημένες επάνω στα platter. 


Η επάνω κεφαλή εγγραφής/ανάγνωσης του δίσκου είχε διαλυθεί και τμήμα της βρέθηκε σε άλλο σημείο του δίσκου (!) (επάνω εικόνα). 
Πρόκειται για ένα από τα πιο βαριά περιστατικά που έχουμε αντιμετωπίσει. Η επάνω επιφάνεια αντιμετωπίζει προβλήματα, λόγω του κολλήματος της προβληματικής κεφαλής επάνω της, ενώ και οι υπόλοιπες κεφαλές ήταν στην κυριολεξία διαλυμένες.


Στο δίσκο μπήκαν νέα ανταλλακτικά, καθαρίστηκε με ειδική τεχνική και κλωνοποιήθηκαν αρχικά οι 5 από τις 6 επιφάνειες και στη συνέχεια η 6η (με την κεφαλή που έλειπε), χρησιμοποιώντας τροποποιημένες παραμέτρους κλωνοποίησης. 
Είναι πολύ χαρακτηριστικό το pattern που φαίνεται στην κλωνοποίηση της τελευταίας κεφαλής που φανερώνει μικροβλάβες στην επιφάνεια (κάτω εικόνα).

Με τις μεθόδους που χρησιμοποιήσαμε, ανακτήσαμε το 96,5% των δεδομένων του δίσκου, κάνοντας άλλον έναν άνθρωπο ιδιαίτερα χαρούμενο! 
H Northwind Data Recovery είναι ο μοναδικός WD, HGST, & Europol Trusted Partner στην Ελλάδα στους τομείς της Ανάκτησης Δεδομένων από σκληρούς δίσκους και επίλυσης Ransomware όπως οι Dharma, Stop, Jigsaw, Scarab, Gandcrab, Matrix, Screenlocker, Cerber, HiddenTear, Locky, WannaCry, STOP.