Σύγχρονη ιστορία του σκληρού δίσκου και όχι μόνο! Πώς φτάσαμε εδώ (part 2)

Συνεχίζοντας την ιστορική μας αναδρομή (αν σου ξέφυγε το πρώτο μέρος πάτα εδώ) θα ακολουθούμε την εξελικτική πορεία των τεχνολογιών αποθήκευσης αλλά και τα γεγονότα που κατέστησαν τον σκληρό δίσκο κάτι παραπάνω από ένα εξάρτημα.

2010.

Η Intel και η Micron βάζουν στο παιχνίδι την πρώτη 25nm NAND flash memory.

Η ioSafe κυκλοφορεί το ioSafe Solo SSD. Ένα εξαιρετικά ανθεκτικό eSATA με χωρητικότητα έως και 256 GB που έχει σχεδιαστεί για να παρέχει προστασία δεδομένων από καταστροφές όπως πυρκαγιά, πλημμύρες και σεισμούς. Η τιμή του ανέρχεται στα 1.250$.

ioSafe Solo Hawk External SSD 1TB.

2011.

Οι αγοροπωλησίες πάνε και έρχονται το 2011 με πιο σημαντική την εξαγορά της Hitachi GST από την WD για περίπου 4,3 δισεκατομμύρια!

Η OCZ απέκτησε την Indilinx για 32 εκατομμύρια και την ίδια χρονιά παρουσιάζει ένα νέο ελεγκτή SSD με διπλό πυρήνα και απόδοση έως και 500MB/s. Το όνομα του Indilinx Everest.

2012.

Η Diablo Tech κλείνει έναν κύκλο χρηματοδότησης 28 εκατομμυρίων δολαρίων για να φέρει στην αγορά την ιδέα της για αποθηκευτικά κανάλια μνήμης (Memory Channel Storage), μια ανταγωνιστική εναλλακτική των PCle SSD.

H HGST λανσάρει τον πρώτο SAS SSD των 12Gb/s.

Η SanDisk συνεχίζει να επεκτείνεται και αποκτά την FlashSoft, έναν από τους κορυφαίους ανεξάρτητους προμηθευτές λογισμικού στην αγορά των SSD.

Η EMC αποκτά την XtremIO για 430 εκατομμύρια δολάρια.

2013.

H Maxta κυκλοφορεί το πρώτο της προϊόν, την Maxta Storage Platform.

H Avago Technologies σπάει τα κοντέρ και εξαγοράζει την LSI για 6.6 δισεκατομμύρια δολάρια. Ταυτόχρονα διευρύνει την οικογένεια ελεγκτών SandForce και κυκλοφορεί τον SF3700.

H SAMSUNG και η Micron ενώνουν για ακόμα μια φορά τις δυνάμεις τους και μας συστήνουν το Hybrid Memory Cube.

H SAMSUNG όμως δεν σταματά εκεί και ανακοινώνει την είσοδο της στην αγορά των 2.5’’ pci-e. Παρουσιάζει λοιπόν τον ΝVMe με χωρητικότητα 1,6ΤΒ και απόδοση ανάγνωσης έως 3 GB/s.

2014.

H Seagate αγοράζει τα δικαιώματα των flash της επιχείρησης LSI για 450 εκατομμύρια.

2015.

H Waitan κυκλοφορεί έναν SATA 2,5’’ με χωρητικότητα 4TB. Έναν ομολογουμένως ιδιαίτερο SSD καθώς έχει επιλογές ασφαλείας, προστασίας και εκκαθάρισης δεδομένων εάν πέσει σε λάθος χέρια. Ο λόγος για το StellaHunter, έναν δίσκος που προορίζεται για στρατιωτικές εφαρμογές

H Toshiba ξεκινά να προμηθεύει την αγορά με 3D nand chips 48 επιπέδων και χωρητικότητας 16GB

Η Diablo κυκλοφόρησε μια νέα πλατφόρμα συμβατή με DIMM που ονομάζεται Memory1, η οποία έχει σχεδιαστεί για να αντικαταστήσει τη μνήμη DRAM σε μεγάλους Servers.

H Dell συμφώνησε να εξαγοράσει την EMC για το αστρονομικό ποσό των 67 δισεκατομμυρίων! Όχι δεν πρόκειται για τυπογραφικό λάθος. Τα 67 δισεκατομμύρια αποτελούν τιμή ρεκόρ για μια τεχνολογική εξαγορά.

2016.

Το 2016 αποτελεί κομβική χρονιά καθώς τo τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της εταιρίας μας, υπεύθυνο για την αποκρυπτογράφηση δεκάδων στελεχών Ransomware, ξεκινάει την λειτουργία του στη Θεσσαλονίκη!!!

Αν έχεις χτυπηθεί από κάποιο κακόβουλο λογισμικό και θες να ξεκλειδώσεις τα αρχεία σου πάτησε εδώ.

Στα πλαίσια των υψηλής ποιότητας υπηρεσιών που προσφέρουμε, παρέχουμε ΔΩΡΕΑΝ τη διάγνωση του σκληρού σας δίσκου ή άλλου αποθηκευτικού μέσου.