Ανακτηση δεδομενων απο RAID Ανάκτηση δεδομένων από RAID ( όπως RAID0, RAID1, RAID5, RAID5E, RAID 6, RAID10 κλπ)

Συστοιχίες RAID ανακτηση δεδομένων
Ανάκτηση δεδομένων από RAID

Οι συστοιχίες RAID είναι πολύπλοκα συστήματα αποθήκευσης δεδομένων. Aρχικά χρησιμοποιούνταν από εταιρίες και οργανισμούς (λόγω κόστους και πολυπλοκότητας) στους server τους. Για να μην χρειαστεί να οδηγηθούν σε Ανάκτηση δεδομένων από RAID.

Τον τελευταίο καιρό όμως προτιμώνται και από ιδιώτες (ιδίως οι συστοιχίες Raid 0 σε USB Box ή τα συστήματα NAS). Μιας και κάποιες από αυτές τις λύσεις έγιναν προσιτές οικονομικά προσφέροντας παράλληλα υψηλές ταχύτητες προσπέλασης δεδομένων. Με μεγαλύτερη ασφάλεια στον απλό χρήστη για να μειώσει τις πιθανότητες να οδηγηθεί σε ανάκτηση δεδομένων.
Τα συστήματα RAID σε όλες τις μορφές τους, όσο αξιόπιστα και αν είναι, παρουσιάζουν δυσλειτουργίες οι οποίες σας στερούν από την πρόσβαση στα πολύτιμα δεδομένα σας. Είτε είναι επαγγελματικά, είτε προσωπικά. Πολλές φορές με τους αυτοματισμούς που διαθέτουν στους μηχανισμούς τους, διαγράφουν τα δεδομένα σας προκειμένου να ξαναέρθουν μόνα τους σε λειτουργική κατάσταση. (πχ. αυτόματο rebuild σε Raid 5 τη στιγμή που ο ένας από τους αρχικούς δίσκους έγινε “πορτοκαλί”).

Η ομάδα τεχνικών της Northwind είναι άρτια εκπαιδευμένη έτσι ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει κάθε πρόβλημα, ανεξαρτήτως τύπου RAID. RAID0, RAID1, RAID5, RAID5E, RAID 6, RAID10 στο συντομότερο δυνατό χρόνο και με τη μεγαλύτερη αξιοπιστία για να μην στερηθήτε τα πολίτιμα δεδομένα σας.

Συχνές Ερωτήσεις για
Ανάκτηση δεδομένων από RAID

Το σύστημα RAID / NAS Box σταμάτησε να λειτουργεί.

Τι να κάνω για να πάρω τα δεδομένα μου ?

Ανάκτηση δεδομένων από Raid 5
RAID 5 ανάκτηση δεδομένων

σύστημα RAID / NAS Box

Αν διαπιστώσετε πρόβλημα στο σύστημα αποθήκευσης δεδομένων, αν αναβοσβήνει πορτοκαλί (ή κίτρινο, ή…) λαμπάκι στη συσκευή, κλείστε την άμεσα. Μην την αφήνετε να κάνει απόπειρες rebuild. Υπάρχει η πιθανότητα να έχει καταρρεύσει ένας δίσκος από το σύστημά σας και το λειτουργικό να προσπαθήσει να κάνει rebuild με τους εναπομείναντες. Με καταστροφικά αποτελέσματα για τα δεδομένα σας . Καλέστε μας άμεσα μιας και η ανάκτηση δεδομένων μετά απο απόπειρα rebuild. Μπορεί να είναι αρκετά χρονοβόρα και περίπλοκη διαδικασία.

Ποιά διαδικασία ακολουθείτε για την ανάκτηση RAID?

Συνοπτικά, παραλαμβάνουμε τους δίσκους που αποτελούσαν τη συστοιχία RAID προς ανάκτηση και τους εξετάζουμε όσων αφορά τη λειτουργικότητά τους. Στη συνέχεια, αν χρειαστεί “επισκευάζουμε” τους δίσκους που θα χρειαστούν επισκευή και παίρνουμε κλώνο από τους δίσκους σε δικά μας ασφαλή αποθηκευτικά μέσα. Στο τρίτο βήμα γίνεται ο εντοπισμός του RAID και η ανάλυσή του πριν ξεκινήσει η ανάκτηση δεδομένων : Ποιοί δίσκοι περιέχουν αρχεία, ποιό είναι το σύστημα αρχείων, ποιά η σειρά των δίσκων κλπ. Στο τέταρτο και τελευταίο βήμα εντοπίζονται τα partitions και αναλύονται προκειμένου να εντοπιστούν λειτουργικά δεδομένα και να ανακτηθούν.

Να προσέξω κάτι ιδιαίτερα πριν σας στείλω τους δίσκους Ανάκτηση δεδομένων από RAID ?

Καλό θα ήταν να γνωρίζουμε τη σειρά των δίσκων (ποιός είναι ο “0”, ποιός ο “1” κλπ). Η πληροφορία αυτή δεν είναι απαραίτητη για την ομαλή ανάκτηση των δεδομένων του RAID, καθώς θα την βρούμε κατά τη διάρκεια της ανάλυσης, αλλά θα μας γλυτώσει χρόνο. Επίσης, καλό θα είναι να γνωρίζουμε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για τα δεδομένα που θέλετε να ανακτήσετε. Αν είναι δυνατόν, σημειώστε σε ένα χαρτί όσο περισσότερες πληροφορίες ξέρετε για το σύστημα RAID: Αριθμό partitions, συνολικό όγκο δεδομένων σε GB (στο περίπου), τύπους αρχείων που αναζητάμε καθώς και τι συνέβη και “χτύπησε” το RAID.

Ποιά δεδομένα δεν ανακτώνται?

Ανάκτηση δεδομένων και αρχείων από RAID

Ανάκτηση δεδομένων δεν μπορεί να γίνει σε συστοιχίες RAID στις οποίες έχουν γίνει απόπειρες από ανθρώπους που δεν γνωρίζουν. Στην καλύτερη περίπτωση θα χρειαστεί εξαιρετικός όγκος χειροκίνητης επισκευής του array.
Ανάκτηση δεδομένων δεν γίνεται όταν δεν υπάρχει επαρκής αριθμός δίσκων που να είναι λειτουργικοί ή ανακτήσιμοι. Αν, για παράδειγμα, σε συστοιχία RAID5 με 4 δίσκους έχουμε 2 από αυτούς με κατεστραμμένες επιφάνειες. Τότε η ανάκτηση της συστοιχίας είναι αδύνατη. Επίσης λανθασμένες απόπειρες rebuild, checkdisk μετά την παρουσίαση του προβλήματος της συστοιχίας. Λανθασμένοι χειρισμοί χρήστη μπορούν να αποβούν μοιραία για τα δεδομένα. Οι έμπειροι τεχνικοί της Northwind ακόμα και σε αυτές τις περιπτώσεις. Θα εξαντλήσουν κάθε περιθώριο για να ανακτηθούν τα δεδομένα του RAID.

Αν έχετε πέσει θύμα Ransomware ή ο δίσκος σας έχει πρόβλημα Ανάκτηση δεδομένων από RAID

Ακολουθήστε τη Διαδικασία Δωρεάν Διάγνωσης :

Για να μας στείλετε έναν δίσκο ή άλλο αποθηκευτικό μέσο για διάγνωση, ακολουθήστε αυτά τα απλά βήματα:

  1. Εκτυπώστε και υπογράψτε το ιδιωτικό συμφωνητικό για την εχεμύθεια.
  2. Συσκευάστε το δίσκο σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρείτε εδώ. Μην ξεχάσετε να συμπεριλάβετε το ιδιωτικό συμφωνητικό μέσα στο δέμα. ΠΡΟΣΟΧΗ! Χωρίς το ιδιωτικό συμφωνητικό δεν μπορεί να ξεκινήσει η διαδικασία διάγνωσης.
  3. Προαιρετικά, για δική σας διευκόλυνση- Εκτυπώστε αυτό το packing slip για να στείλετε το δέμα στα εργαστήριά μας στην Αθήνα ή αυτό το packing slip για να το στείλετε στα εργαστήριά μας στη Θεσσαλονίκη και κολλήστε το στο εξωτερικό μέρος του δέματος.

Προαιρετικά Ανάκτηση δεδομένων από RAID

  1. Για να επωφεληθείτε της δωρεάν αποστολής του δίσκου προς την έδρα μας, συμπληρώστε την αίτηση από εδώ. Μόλις το κάνετε, κάποιος εκπρόσωπός μας θα επικοινωνήσει μαζί σας για να επιβεβαιώσει πως το δέμα είναι έτοιμο και τα στοιχεία που έχετε δηλώσει είναι σωστά.
  2. Αν δεν επωφεληθείτε της υπηρεσίας δωρεάν αποστολής του δέματος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια εταιρία courier θέλετε, με δική σας χρέωση αποστολής.

H Northwind Data Recovery είναι η πρώτη και μοναδική εταιρία ανάκτησης δεδομένων στην Ελλάδα. Που αποτελεί επίσημο συνεργάτη της Western Digital (WD). Η συνεργασία αυτή, που είναι πρωτόγνωρη για τα Ελληνικά δεδομένα. Αποτελεί απόδειξη της ποιότητας των υπηρεσιών μας και των καινοτομιών μας.

Με τη συνεργασία μας αυτή, οι πελάτες μας διατηρούν την εγγύηση του δίσκου τους. Ο οποίος αντικαθίσταται με το πέρας της ανάκτησης των δεδομένων, χωρίς καμία χρέωση.

Διαβάστε περισσότερα…

Δείτε τη λίστα με τους Trusted Partners της Western Digital.

Επίσης, η Northwind είναι η πρώτη και μοναδική εταιρία ανάκτησης δεδομένων στην Ελλάδα. Με ιδιόκτητο Clean Room διαστάσεων 15 τ.μ. Κάτι που εξασφαλίζει τον έλεγχο των συνθηκών που είναι απαραίτητες για το άνοιγμα των σκληρών δίσκων. Και την επέμβαση στα εσωτερικά μηχανικά τους μέρη.