Ransomware Ελλάδα: Dharma GandCrab Kraken

Ransomware Ελλάδα: Dharma GandCrab Kraken . Έχουμε γράψει πολλές φορές για τους απατεώνες που ισχυρίζονται ότι έχουν λύσει ransomware Που δεν λύνονται!! Μερικά άρθρα μας είναι παρακάτω:

Ως τώρα επρόκειτο για τυχοδιώκτες οι οποίοι κρύβονταν πίσω από ένα email, ή στην χειρότερη περίπτωση εταιρίες – “φωτοβολίδες” όπως τις ονομάζουμε (αφού εμφανίζονται και εξαφανίζονται μέσα σε μία νύχτα) του εξωτερικού.
Με μεγάλη μας λύπη διαπιστώνουμε ότι η λαίλαπα εξαπλώθηκε και στη χώρα μας με “κάποιους” να ισχυρίζονται ότι μπορούν να λύσουν τον Dharma και μάλιστα με … εξπρες διαδικασίες και προνομιακό κόστος, 3000-6000 ευρώ (…) (!!!!).
Γελάμε και κλαίμε ταυτόχρονα.

Ransomware Ελλάδα: Dharma

Χάος με τον Dharma Ransomware – Προσοχή στους απατεώνες

Ransomware Ελλάδα: Dharma
Ransomware Ελλάδα: Dharma

Σε τεράστια έξαρση βρίσκεται εδώ και περίπου 3 μήνες, ο οποίος θυμίζουμε ότι μετατρέπει τα αρχεία σύμφωνα με αυτόν τον κανόνα:

filename.[<email>].wallet/.bip/.cmb/.arena/.cezar/.brr

(έχουν προστεθεί δεκάδες άλλα)
Θυμίζουμε επίσης ότι ο συγκεκριμένος Ransomware ΔΕΝ έχει λύση. Δεν υπάρχει από πουθενά κάποια αδυναμία που να μπορούμε να εκμεταλλευτούμε για να τον σπάσουμε και αυτό το υπογράφουμε. 
Τον τελευταίο καιρό, έχουν βγει στην πιάτσα διάφοροι απατεώνες που διατείνονται ότι έχουν λύση για τον Dharma.   Μην πιστεύετε τους απατεώνες. Όποιος δηλώνει ότι έχει λύση για τον Dharma bip/arena/cmb/wallet, είτε έχει μιλήσει με τους δημιουργούς του Dharma και έχει πάρει έκπτωση, έτσι ώστε να κερδίσει τη διαφορά, είτε είναι ο ίδιος ο δημιουργός του Dharma.  

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ ΣΤΟΝ DHARMA ΧΩΡΙΣ ΤΟ MASTER KEY ΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ ΤΟΥ

Οπότε μη πέσετε θύμα κι άλλης απάτης.
Οι προοπτικές που έχετε αυτή τη στιγμή είναι οι εξής:

  1. Αν έχετε τον επιμολυσμένο δίσκο μπορούμε να αποπειραθούμε να ανακτήσουμε έγγραφα και φωτογραφίες, αλλά δεν πρόκειται για ολοκληρωμένη λύση.
  2. Να κρατήσετε αντίγραφα των δεδομένων και να περιμένετε έως ότου βρούμε λύση. Δυστυχώς δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν και πότε θα γίνει αυτό, μιας και ως ένα σημείο εξαρτάται και από τους ίδιους τους developers του Ransomware.

Θα πρέπει, τέλος, να γνωρίζετε, ότι ακόμα και αν αποφασίσετε να ενδώσετε και να πληρώσετε τα λύτρα που ζητάνε, δεν σας εξασφαλίζει κανείς ότι θα τηρήσουν το μέρος της συμφωνίας τους, καθώς πρακτικά έρχεστε σε επικοινωνία με κακοποιούς τους οποίους αναζητά το FBI.

Ransomware Ελλάδα: GandCrab

Ελπίδες ολικής λύσης για τον GandCrab Ransomware

Η λύση για τον GandCrab v1, v4 & v5 (έως και 5.0.3) λειτουργεί άψογα, όχι όμως και για τις λοιπές εκδόσεις (v2, v3, v5.0.4 & v5.0.5).
Παρόλα αυτά σε επικοινωνία που είχαμε με τον επικεφαλής των μηχανικών της BitDefender, μας ενημέρωσε ότι είναι πολύ κοντά στην ανακοίνωση λύσης τόσο για τον 5.0.4 όσο και για τον v.3.
Σε αναμονή.

Ransomware Ελλάδα: GandCrab
Ransomware Ελλάδα: GandCrab

Νέες εκδόσεις/ καταλήξεις ransomware Dharma

Η εξάπλωση συνεχίζεται ακάθεκτη.

  1. Την Δευτέρα εμφανίστηκε ο .tron.
  2. Την Τρίτη δεν είχαμε κάποιον, όμως
  3. την Τετάρτη έκαναν ρελανς με τον .AUDIT και τον .ADOBE.
  4. Την Πέμπτη εμφανίστηκε ο .cccmn
  5. Την Παρασκευή γράφαμε αυτές τις γραμμές.

Ransomware Ελλάδα: M@r1@

Tοποθετεί την επέκταση .mariacbc. Είναι βασισμένος στον BlackHeart και δυστυχώς είναι πολύ καλογραμμένος. Το κλειδί είναι προστατετυμένο με RSA-2048 και αποθηκεύεται στο Ransom Note.

Ransomware Ελλάδα: M@r1@
Ransomware Ελλάδα: M@r1@

Ransomware Ελλάδα: Kraken

Νέος Kraken Cryptor 2.2 ransomware

Είχαμε αλλαγές επιχειρηματικού χαρακτήρα στον Kraken με αυτήν την έκδοση. Εννοούμε ότι το αφεντικό τρελάθηκε και έριξε τα λύτρα από 0.1BTC (~550 ευρώ) στα $80, και αλλάξανε τη διανομή η οποία τώρα γίνεται μέσω του Fallout Exploit Kit. Αλλάξανε και την ταπετσαρία η οποία τώρα θυμίζει αρκετά Cerber. 

Ransomware Ελλάδα: Kraken
Ransomware Ελλάδα: Kraken

Ransomware Ελλάδα: PyCL

Αυτός ο τραγικός Ransomware όχι μόνο κρυπτογραφεί τα δεδομέν σας και ζητάει λύτρα, αλλά σας βρίζει κιόλας. Τοποθετεί την επέκταση .impect.

Ransomware Ελλάδα: PyCL
Ransomware Ελλάδα: PyCL

Αυτά για τώρα! Ransomware Ελλάδα: Dharma GandCrab Kraken

Καλή εβδομάδα σε όλους!

Ευχαριστούμε την BleepingComputer για την παροχή υλικού.

H Northwind Data Recovery είναι ο μοναδικός WD, HGST, & Europol Trusted Partner στην Ελλάδα στους τομείς της Ανάκτησης Δεδομένων από σκληρούς δίσκους και επίλυσης Ransomware όπως οι Dharma, Stop, Jigsaw, Scarab, Gandcrab, Matrix, Screenlocker, Cerber, HiddenTear, Locky, WannaCry, STOP.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...